Polska - Polish Zmiana

Church Square w Kapsztadzie

Bogaty architektonicznie plac zyskuje więcej stylu dzięki oprawie Citea

Plac Kościelny zaprojektowany początkowo dla Głównego Kościoła (Kerk Groote) został odnowiony i dzięki temu udało się stworzyć wielofunkcyjną "zieloną" przestrzeń dla wszystkich mieszkańców Kapsztadu. Na placu położono nową nawierzchnię, posadzono drzewa, a w 2008 roku odsłonięto pomnik ku czci niewolników, którymi handlowano w tym miejscu.
Architekt krajobrazu Deon Bronkhorst wybrał oprawę Citea, która pomogła przekształcić ten plac i przeprowadzić projekt renowacji części biznesowej Kapsztadu. Oprawy są wyposażone w lampy metalohalogenkowe o mocy 250W.
Dzisiaj plac jest bardzo popularnym miejscem wśród mieszkańców i grup artystycznych

Drukuj stronę

Your browser is currently not supported

Don't worry, there is an easy fix. All you have to do is click the link below and follow the instructions.

outdatedbrowser.com