Nederland - Nederlands Verander

Palacio de la Asamblea - Melilla

De nachtelijke verschijning van dit Art-Deco stadhuis heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan, dankzij een prachtige verlichtingsinstallatie met SCULP schijnwerpers

Het karakteristieke Palacio de la Asamblea in Melilla is omgetoverd tot een memorabele bezienswaardigheid dankzij een lichtontwerp van Francisco Javier Górriz. Het nieuwe energie-efficiënte verlichtingssysteem met SCULP schijnwerpers heeft het stadscentrum nieuw leven ingeblazen en een bruisende nachtelijke ruimte gecreëerd. 
Ontdek de nieuwe verlichting in de video hieronder.

Pagina afdrukken
  • Project omschrijving
De stad Melilla wordt, na Barcelona, beschouwd als de tweede modernistische stad van Spanje, dankzij de vele Art-Deco gebouwen ontworpen door de architect Enrique Nieto, die een volger van Gaudí was. Het hoogtepunt is zonder twijfel de prachtige gevel van het Palacio de la Asamblea, op het belangrijkste plein van de stad, Plaza de España. 

Dit gebouw heeft een nieuwe verlichtingsinstallatie die is gemaakt door de Spaanse lichtontwerper, Francisco Javier Górriz. De nieuwe verlichting, onthuld in september 2017, is onderdeel van een breder energie-efficiënt plan om het erfgoed van het stadscentrum te verbeteren en een meer levendige ruimte voor zowel bewoners als toeristen te creëren. Het was duidelijk, vanaf de concept-fase, dat LED verlichting de beste technologie was om de gewenste resultaten te creëren.

Francisco Javier Górriz legt uit: “Het is echt mogelijk om een identiteit te creëren voor een ruimte, wat bewoners trots maakt, met de energie-efficiënte technologie die vandaag de dag bestaat. We kozen voor de SCULP range van Schréder voor het verlichten van deze gevel dankzij het compacte en rechthoekige ontwerp, dat perfect integreert in de architectuur, met een minimale visuele impact. De SCULP range kan worden bediend door een reeks van controlesystemen voor een meer dynamische, feestelijke verlichting tijdens speciale evenementen. Door het gebruik van licht en schaduw heeft de nieuwe verlichting de ruimte getransformeerd, trekt het de aandacht en wekt het emotie op. Ontwerp en technologie zijn verenigd om te profiteren van de beste voordelen.”

De SCULPdot verlicht de ingang en de bovenste verdieping, terwijl de SCULPflood 60 de onderste helft van de gevel verlicht. 's Nachts is de gevel verlicht met warm wit licht dat de architectonische details van het gebouw benadrukt, om een sterk visueel oriëntatiepunt te creëren. De installatie wordt aangestuurd door het DMX-protocol en een eenvoudig te gebruiken systeem maakt het de stad mogelijk om wat opwinding te creëren tijdens feestelijke dagen en speciale evenementen. 

Dankzij de nieuwe verlichting zal de stad de energiekosten verminderen met maar liefst 92%!
 

Your browser is currently not supported

Don't worry, there is an easy fix. All you have to do is click the link below and follow the instructions.

outdatedbrowser.com